Skip to main content

Zwemles ABC

Met plezier naar zwemdiploma’s!

Plezier in het zwemmen is de rode draad door ons Zwemles ABC-programma. Kinderen van minimaal 4 jaar oud leren spelenderwijs en in kleine groepjes de basisbeginselen van het zwemmen. We besteden gericht aandacht aan het ontwikkelen van vaardigheden en werken aan de conditie van uw kind.

ABC programma

Het lesprogramma is opgebouwd vanuit de beleving van een kind. Dat betekent dat uw kind in zijn of haar eigen tempo kennismaakt met water: op speelse, toegankelijke wijze. We werken aan zogenaamde watervrijheid: uw kind moet vrij in het water kunnen bewegen.

  • Vertrouwd met water op kindvriendelijke manier

  • Survival element als rode draad

Zwemdiploma’s A, B en C

Natuurlijk streven we ook concrete doelen na. Zo werken we toe naar het behalen van de Envoz Zwem Survival Diploma’s A, B en C. Het examen vindt plaats in ons eigen zwembad!

ABC

  • Internationaal erkend zwemdiploma!

  • Stevige basis voor zwemvaardigheid en zwemveiligheid

ZwemScore

Wij houden alle vorderingen bij in ons leerlingvolgsysteem. Met enige regelmaat versturen wij een ZwemScore overzicht en kunt u zien aan welke vaardigheden uw kind werkt en wat de resultaten zijn.

  • Periodiek overzicht

  • Persoonlijke kijklessen

Kleine groepjes

We werken met groepjes van meestal 10 kinderen. We houden de groepjes bewust klein: we willen dat onze zweminstructeurs uw zoon of dochter de aandacht kan geven die hij of zij verdient.

  • Altijd 2 vaste instructeurs op een groepje

  • Differentiatie binnen de groep mogelijk

  • Vast groepje waarin iedereen elkaar kent

Veelgestelde Vragen

Heeft u een vraag? Bekijk de antwoorden op de veelgestelde vragen.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind beginnen?

In principe vanaf 4 jaar, maar wij adviseren het kind eerst te laten wennen aan de basisschool. 

Wat heeft mijn kind nodig voor de zwemles?

Alleen de zwemkleding, slippers en een handdoek. Alle hulpmaterialen (zoals zwemvest, banden en schijven) zijn aanwezig.

Geven jullie ook een snelcursus?

Nee, een uitzondering hierop was tijdens de corona periode voor de gevorderde kinderen. Vaak zien wij dat de zwemvaardigheid niet of onvoldoende wordt onderhouden na het volgen van een snelcursus. Zwemslagen worden beter ‘onthouden’ na een wat langere periode oefenen.

Mag ik kijken tijdens de zwemles?

Nee, wij plannen elke periode persoonlijke kijklessen in. U ontvangt dan een email met daarin de datum. Wij kiezen hiervoor om ouders persoonlijk te woord te kunnen staan en afleiding tijdens de les te beperken.

Waarom zijn jullie aangesloten bij het Envoz?

Deze diploma lijn sluit het beste aan op onze zwemschool en de diploma’s zijn bovendien INTERNATIONAAL erkend! Het afzwemmen kunnen wij bovendien in eigen zwembad organiseren.

Hoelang is de wachtlijst?

Onze indicatie voor de wachttijd is ongeveer 9 maanden.

Wij sturen periodiek een uitnodiging per e-email naar de ouders van kinderen die tenminste 4 jaar zijn bij aanvang van de zwemlessen.

Hierin staan de beschikbare groepjes waaruit kan worden gekozen. Er starten 4 keer per jaar 3 à 4 nieuwe groepjes.

Schrijf vandaag nog vrijblijvend in!

Wij sturen periodiek uitnodigingen per e-mail.